Pogoji nakupa


Pogoji nakupa

Pogoji nakupa v spletni trgovini Sinaopt Kft.

Ta sporazum o pogojih in pravilih uporabe spletne trgovine Sinaopt Kft določa medsebojne odnose med vami kot kupcem in podjetjem Sinaopt Kft kot prodajalcem.

Kupci spletne trgovine so lahko vse pravne in fizične osebe, ki se registrirajo kot uporabniki.

Z registracijo uporabniki sprejemajo te pogoje nakupa.

Če je uporabnik fizična oseba, mora biti ta starejša od 18 let in opravilno sposobna. Ko se registrira kot uporabnik, lahko postane kupec. Kupec je odgovoren za točnost podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Če se podatki, ki ste jih vnesli ob registraciji, spremenijo, ste dolžni svoj uporabniški račun pravočasno posodobiti, da nas obvestite o spremembah.

Sinaopt Kft se obvezuje, da bo varoval podatke kupcev in da jih bo uporabljal samo za potrebe izvedbe pogodbenih obveznosti glede prodaje. Kupec lahko kadar koli dostopa do svojega uporabniškega računa in podatkov ter spreminja splošne podatke in vstopno geslo.

Osebni podatki, ki jih kupec vnese prostovoljno, se hranijo v bazi kupcev. Sinaopt Kft zbira in uporablja osebne podatke kupca izključno za potrebe obdelave naročila, pošiljanje promocijskih materialov, nadgradnjo odnosov s kupci ter za preverjanje in avtorizacijo v primeru plačila s kreditno kartico, toda v obsegu in času, ki sta v posameznem primeru nujno potrebna za izvedbo navedenih namenov. Kupec ob registraciji soglaša z obdelavo njegovih podatkov za navedene namene. Kupec soglaša, da lahko podjetje Sinaopt Kft z njim komunicira pisno, po telefonu ali prek e-pošte in mu na domači naslov dostavlja materiale, s katerimi ga obvešča o ugodnostih in novostih v zvezi s ponudbo.

Sinaopt Kft se obvezuje za dostavo v skladu z zahtevami kupca v skladu s podatki, ki jih ta navede v svojem uporabniškem računu ali takrat, ko naroči izdelek.

Naročeno blago Sinaopt Kft pošlje po tem, ko prejme potrdilo o plačilu.

Sinaopt Kft si pridržuje pravico do vrnitve naročenega blaga v promet v 3 dneh od dneva dostave, če kupca ni na naslovu za dostavo, ki ga je navedel ob naročilu, ali blaga ne more prevzeti.

V primeru, da naročenih izdelkov ni mogoče dostaviti, se podjetje Sinaopt Kft obvezuje, da v roku 7 dni vrne vsa vplačana sredstva, ki jih je kupec nakazal na račun podjetja za nakup spornih izdelkov.

Kupec ima pravico do reklamacije po e-pošti, telefonu ali pisno v roku 24 ur od prevzema blaga. Vse fotografije, slike in vsebina, prikazane na straneh, so zaščitene in Sinaopt Kft si pridržuje izključno pravico za njihovo uporabo.

Prepovedano je javno predvajanje, prenos, objavljanje, spreminjanje, reprodukcija, distribucija, sodelovanje v prenosu ali prodaji, izdelava kopij, odprema ter vsaka druga vrsta uporabe celotne vsebine teh strani ali posameznih delov ter izbira in usklajevanje te vsebine brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Sinaopt Kft.

Vsebina te lokacije je zaščitena z avtorskimi pravicami, ki so last podjetja Sinaopt Kft, ter vsebuje zaščitne znake, imena posameznikov in drugo podobno intelektualno lastnino v lasti zgoraj navedenega podjetja.

Podjetje Sinaopt Kft si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev uporabe in se obvezuje, da bo vse registrirane uporabnike o tem obvestilo prek elektronskih naslovov, ki so jih vpisali ob registraciji.

Kakršen koli poskus nezakonitega delovanja na sistem ali poskus ponarejanja podatkov bo predan pristojnim organom.

Vse cene, ki so navedene v spletni trgovini www.guma.hr, vsebujejo DDV, so izražene v kunah, ne vključujejo stroška dostave in veljajo do razprodaje zalog.

Registracija

Ob prvem naročilu izdelkov prek elektronskega obrazca se je treba registrirati na spletni strani www.guma.hr. Po uspešno opravljeni registraciji (pravilno izpolnjeni vsi zahtevani podatki) boste po e-pošti prejeli obvestilo o uspešni registraciji. Zaradi preverjanja e-naslova vas bomo v istem sporočilu prosili, da s klikom na določeno povezavo potrdite, da je naslov vaš.

Če ste pozabili geslo, ga lahko zahtevate tudi pozneje. Generiranje novega gesla bomo izvedli potem, ko bomo prek e-pošte prejeli prošnjo na enega od naslovov, navedenih na strani spletne prodaje. Z izbranim uporabniškim imenom in geslom postanete naš registrirani uporabnik. Kot registrirani uporabnik lahko neovirano nakupujete v naši spletni trgovini, prejemate novice, prejemate obvestila o novostih in uporabljate vse storitve naše internetne prodaje.

Naročanje

Kupec naroča izdelke prek elektronskega obrazca za naročila. Izdelki se naročajo v elektronski obliki z izbiro določenega izdelka in njegovim premikom v košarico. Po izbiri vseh želenih izdelkov in po kliku na povezavo v pregledu košarice, vas sistem samodejno vodi do strani, na kateri se morate prijaviti (obstoječi uporabnik) ali registrirati (novi uporabnik), izbrati način dostave ter izbrati enega od možnih načinov plačila. Ko bomo prejeli vaše naročilo, boste prejeli povratno e-pošto s potrdilom o uspešno izvedenem naročilu oziroma nakupu, kar je odvisno od izbranega načina plačila.

Način plačila in dostava

Vsako pošiljko prejemnik potrdi in podpiše dobavnico po prejemu pošiljke. V skladu z zakonom o obligacijskih razmerjih se z dobavnico, ki jo potrdi prejemnik, šteje, da je pošiljka vročena v nepoškodovanem stanju in po tem je prevoznik odvezan kakšne koli naknadne odgovornosti.

Vračilo in zamenjava

Kupec ima v 8 dneh od prejema izdelka pravico do vračila blaga v naslednjih primerih:

  • če je dobavljeno blago, ki ni naročeno, in

  • če je dobavljeno blago z napako.

Pnevmatike, tj. izdelki, ki jih kupec vrača, morajo biti popolni, v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi deli, priborom in dokumentacijo. Kupec je dolžan vrniti izdelke na svoje stroške na naslov pošiljatelja. V tem primeru bo prodajalec vrnil celotni vplačani znesek takoj ali najkasneje v roku 30 (trideset) dni po prejemu vrnjene pošiljke, zmanjšan za 5% manipulativnih stroškov, ki so nastali ob dostavi.

Razprodani izdelki

V posameznih primerih je zaradi velikega povpraševanja mogoče, da nekaterih naročenih izdelkov ne moremo dostaviti oziroma da so nekateri izdelki iz ponudbe popolnoma ali delno razprodani. V primeru razprodanih izdelkov obstaja tudi možnost, da dostava ne bo izvedena v celoti ali delno, brez predhodnega obvestila, razen če bo kupec o tem obveščen po e-pošti ali telefonu pred dostavo.

Veljavnost

Navedeni pogoji začnejo veljati s potrdilom nakupa v spletni trgovini Sinaopt Kft, prenehajo pa v trenutku, ko kupec prevzame pošiljko. V primeru dolgoročnega sodelovanja navedeni pogoji veljajo do poravnave vseh obveznosti, ki so nastale v predhodnih postopkih nakupa.

Končna določila

Vse nastale sporne situacije bosta stranki poskušali rešiti z vzajemnim dogovorom, v primerih, ko dogovor ni mogoč, pa veljajo zakoni, ki obravnavajo vprašanje elektronskega trgovanja v državi, kjer ima prodajalec sedež (Sinaopt Kft, Budimpešta).